Nieuwsbrief 6

Beste ouders,

We wensen jullie
Een jaar zonder zorgen tegemoet
Met vriendschap in overvloed
En elke dag een dosis geluk
Zo kan het nieuwe jaar al niet meer stuk.
Een gelukkig en gezond 2012!

Ik wil ook graag het oudercomité bedanken voor de hartelijke en smakelijke ontvangst met roomsoesjes en koffie op maandagochtend 9 januari, het was zeer fijn om het nieuwe jaar zo te starten !  Ook het kerstvieruurtje met pannenkoeken, chocomelk en glühwein viel zeer in de smaak !

Uitbreiding MVD-personeel

Tijdens het eerste trimester liep er een proefperiode voor de firma ISS om de lokalen van de nieuwbouw te onderhouden.  Hun contract werd echter niet verlengd en het onderhoud zal, net zoals voor de andere gebouwen van de school, in eigen beheer gebeuren.

Ook werd er in december een nieuwe klusjesman aangesteld.

Het onderhoudsploeg bestaat vanaf nu uit Nadia, Karima, Caty, Hugo en Teuta.

Infoavond overgang lagere school – secundair

Wij nodigen de ouders van de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar uit voor de infoavond in verband met de overgang van de lagere school naar het secundair.  Deze zal zoals eerder vermeld doorgaan op maandag 16 januari.  Om 18u30 zal het CLB de verschillende mogelijkheden toelichten.  Aansluitend om 19u30 geeft het Koninklijk Atheneum van Koekelberg uitleg over hun eerste jaar.

Om een idee te hebben welke ouders uit het 5de en 6de leerjaar hier naartoe kunnen komen, hadden we graag onderstaand strookje terug gekregen.

Pedagogische studiedag 8 februari 2012

Op 8 februari is er een pedagogische studiedag gepland voor alle leerkrachten van de basisscholen van scholengroep Brussel.  Opvang wordt voorzien door ’t Breugelkind in BS Zavelberg.

Dikke truiendag donderdag 16 februari 2012

Donderdag 16 februari is het opnieuw dikke truiendag.  Ook in onze school zal de verwarming wat lager gezet worden.  Voorzie voor die dag dus een dikke trui !

Voorrangsperiode inschrijvingen broers en zussen

Tot en met 27 januari 2012 hebben broers en zussen van kinderen die bij ons op school zitten voorrang om zich in te schrijven voor het schooljaar 2012-2013.  Nadien vervalt de voorrang en is de kans groot dat u geen plaats meer zult hebben!  Wij schrijven momenteel de kinderen in die geboren zijn in 2010 of eerder.  Voor de klassen die reeds volzet zijn, stellen wij wachtlijsten op.  Het is belangrijk om uw plaats via de wachtlijst te verzekeren!

Vanaf 1 februari kunnen andere kinderen aangemeld worden via www.inschrijveninbrussel.be.  Infofolders hiervoor zijn te verkrijgen op de school.

Klasblogs

U kan de klasblogs volgen via onze website www.zavelput.be, vervolgens klikken op “basisschool” waar u “Kleuterschool” of “Lagere school” kiest.  Bij het team staan alle leerkrachten met een link naar hun blog.  Veel lees- en kijkplezier!

Spelletjes

Wij zijn op zoek naar leuke spelletjes die niet te lang duren om binnen te spelen tijdens de speeltijden als het regent.  Misschien heeft u thuis nog wel een spel liggen waar uw kind te groot voor geworden is maar dat wel nog bruikbaar is voor onze school ?  Dan mag u ons dat gerust bezorgen!  Alvast bedankt!