Nieuwsbrief 6

Bedankt !

Erna Del Turco werd op 27 januari tijdens het nieuwjaarsconcert van Scholengroep Brussel in de bloemetjes gezet voor haar inzet als voorzitter van ons oudercomité.

De heer Julien Meganck, voorzitter van de Raad van Bestuur van Scholengroep Brussel, gaf een overzicht van de realisaties van het oudercomité tijdens haar voorzitterschap en overhandigde haar tevens een kunstwerk dat gemaakt werd in één van onze Academies voor Beeldende Kunsten.

Op 31 januari verrasten het oudercomité, ouders, leerkrachten en leerlingen me met fijne attenties voor de dag van de directeur.  Hartelijk dank daarvoor!

Safer  internet day 7 februari

Deze week en volgende week zal er extra aandacht besteedt worden aan een veilig internetgebruik: goede wachtwoorden, voorzichtig omgaan met welke gegevens je deelt op internet, alert zijn voor valse berichten,…

In samenwerking met Child Focus en Proximus komt onze voorzitster van het oudercomité hierover les geven in het 5de en 6de leerjaar op 7 februari.

Meester op de fiets 9 februari

Donderdag 9 februari brengen de leerlingen van L2, L3 en L4 hun fiets mee om allerlei fietsvaardigheidsoefeningen te doen op de speelplaats.

Dikke truiendag 17 februari

Ook op onze school wordt de thermostaat een graad lager gezet voor het milieu : doe allemaal een dikke trui aan!

Pyjamafuif 10 februari – geen naschoolse sport

Volgende vrijdag gaat onze pyjamafuif door in de turnzaal vanaf 15u30 tot 21u met DJ Joachim!  Vergeet je pyjama niet mee te brengen en eventueel centjes als je al iets wil drinken of eten voordat mama of papa er zijn.

Er is die avond géén naschoolse sport.

Zwemmen

De papa van Hannah Berrada begeleidt samen met de leerkrachten de leerlingen van L5 en L6 van en naar het zwembad tijdens de fietstocht.  Een dikke merci!

Als er nog een ouder mee wilt fietsen op 13 en 20 februari , altijd welkom!

Vanaf 27 februari gaan L1 en L2 elke week zwemmen, zij gaan te voet naar het zwembad.

Onze schoolvisie: 5 prioritaire waarden

Tijdens de pedagogische studiedagen herbekeken we onze schoolvisie.  We selecteerden 5 waarden die we het belangrijkst vinden:

De volgende uitdaging is nu natuurlijk om dit te verwerken in onze lessen en activiteiten en deze waarden te concretiseren in onze dagdagelijkse werking op leerling-, leerkracht- en schoolniveau.

Gedicht

Elvira uit het 6de leerjaar schreef een pakkend gedicht dat ik graag met jullie wil delen:

Ik voel me alleen

Alleen op de wereld

Iedereen ziet me als een steen

Of iemand die bedelt

Ik heb niemand als vriend

Toch niemand die het verdient

Maar ik ben ook een mens

Een mens met gevoelens

Maar niemand kent de grens

En het gebeurt telkens

Alleen zijn is geen pretje

Maar toch ziet niemand je staan

Niemand geeft me een zetje

Dus laat ik ze gewoon voorbijgaan